Cuisine

Indonesisch eten in een Hollandse molen – Wie gaat eten bij Indonesisch specialiteiten restaurant Sari Djawa aan de Gouwsluisseweg ondergaat een bijzondere ervaring. Eerst is daar die oer-Hollandse molen “De Eendracht”, nog steeds in gebruik als korenmolen. Wie vervolgens het oude pakhuis betreedt dat bij de molen hoort, zal zich bevinden in Javaanse sferen.

Sari Djawa is bekend om haar 4 Gangen rijsttafel Emas Bintang. Hierbij krijgt de gast eerst een aantal traditionele Indonesische hapjes geserveerd, daarna 3 heerlijke soorten sate van de houtskool gril waarna de rijsttafel wordt geserveerd bestaande uit 16 gerechten en als dessert uit ruim 25 soorten  heerlijke zoetigheden van het dessert buffet.  Voor wie bij Indonesisch eten (dat overigens helemaal niets met chinees eten te maken heeft) vreest voor uitslaande binnenbrandjes; geen zorg, slechts ongeveer de helft van de gerechten is pittig tot zeer pittig te noemen en het personeel zal graag het een en ander toelichten.
Een uitgebreide rijsttafel  met een  heerlijk glas wijn of een bintang bier is een perfecte keuze.

Sari Djawa biedt ook een uitgebreide cateringservice. Hierbij verzorgt Sari Djawa op locatie een uitgebreid exotisch buffet. Alles wordt zorgvuldig voorbereid en na afloop opgeruimd en opgehaald. Desgewenst wordt er bediend door personeel in traditionele kleding. Zeer geschikt voor een feest op locatie waarbij de gastheer en -vrouw zich heerlijk nergens om hoeven te bekommeren.

Selemat Makan, of smakelijk eten!